Stemmerettsjubileet! 100 år med stemmerett!

Om biblioteketPosted by Christian N. Tønnessen Thu, August 22, 2013 13:58:50
Filmvisning på kombisenteret torsdag 29. august kl. 19.00

I anledning stemmerettsjubileet og nært forestående valg, blir det visning av film i erindringsstova (kombisenteret) torsdag 29. august kl. 19.00

Dokumentarfilmen Burma VJ tar oss med til et land hvor ytringsfrihet og demokrati er en fjern drøm. Burma har i mange år blitt styrt av den såkalte militærjuntaen – et militært regime. Sensuren er knallhard og tortur er en selvfølgelig straff for folk med motstridende meninger.

Men dokumentaren viser oss hvordan buddhistiske munker gjorde det ingen andre turte da de i 2007 tok mot til å protestere mot regimets undertrykkelse. Samtidig risikerte journalister livet ved å dokumentere opprøret med skjulte kamera. De smuglet opptakene ut av landet. Og omsider kom de helt til Norge hvor organisasjonen Democratic Voice of Burma redigerte klippene til den filmen vi skal vise på Kvitsøy torsdag 29. august kl. 19.00

Vel møtt!

Nye åpningstider, nå også med kveldsåpent på torsdager!

Om biblioteketPosted by Christian N. Tønnessen Thu, August 15, 2013 11:44:18
Fra og med neste uke blir det nye åpningstider på biblioteket:

Tirsdag: 09.00 - 12.00 + 13.30 - 16.30

Torsdag: 14.00 - 19.00

Nye åpningstider

Om biblioteketPosted by Christian N. Tønnessen Tue, July 16, 2013 10:10:55

Biblioteket er åpent igjen, men med nye åpningstider.

Tirsdag: 09.00-12.00

13.30-16.30

Torsdag: 09.00-12.00

13.30-16.30

Sommerstengt

Om biblioteketPosted by Christian N. Tønnessen Tue, June 18, 2013 17:10:12

Biblioteket holder sommerstengt f.o.m. 25.06 t.o.m. 11.07.

God sommersmiley

Keiseren over alle sykdommer - kreftens biografi

FagbøkerPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 23, 2013 15:46:23

Biblioteket har fått den kritikerroste nye fagboka til Siddhartha Mukherjee: Keiseren over alle sykdommer - kreftens biografi.

"Dette er ifølge forlaget en storslagen og dypt menneskelig "biografi" om kreftsykdommen. Den handler om medisinernes overmot, arroganse, misforståelser, menneskelig oppfinnsomhet, kreativitet og utholdenhet. Forfatteren, som selv er kreftlege, undersøker sykdommen både historisk og biografisk. Boken vant Pulitzer-prisen som beste sakprosabok i 2011." (omtale fra bibliotekets katalog)

Finn boka i bibliotekets katalog.

Dan Browns Inferno

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 23, 2013 15:24:59

Forfatteren av Da Vinci-koden er ute med ny spenningsroman:

"Ikonografen Robert Langdon fra "Da Vinci-koden" og "Det tapte symbol" blir trukket inn i et rystende samfunn, sentrert rundt et av historiens mest mystiske litterære verk. Dantes "Inferno" er en viktig inspirasjonskilde i denne thrilleren, og handlingen utspiller seg hovedsakelig i den italienske byen Firenze. Boken utgis samtidig i USA, England og Norge." (Fra forlagets omtale)

Finn boka i bibliotekets katalog.

Hele Rogaland leser

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, May 21, 2013 15:22:46

"Årets bok i Hele Rogaland leser er en antologi hvor det i dikt, essays, reportasjer og skjønnlitteratur tegnes et bilde av maktforhold i dagens Rogaland." (foreningen Hele Rogland leser)

Boka vil etter hvert deles ut fra alle folkebibliotekene i Rogaland.

Les mer om utgivelsen her.

Råskummel lesning for barn

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 02, 2013 18:55:41

"Marg&Bein er råskummel lesning for de modigste. Sjekk under senga, ha lommelykta klar og forbered deg på isnende grøss." (Cappelen Damm)

Serien er i ferd med å bli en stor suksess, og kan kanskje vekke leselysten hos barn som vanligvis syns det er litt kjedelig å lese.

Bøkene skrives av de anerkjente og populære forfatterne Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo.

Her er noen smakebiter:

Dødelig blitz av Arne Svingen: "En guttegjeng tar seg inn i et fraflyttet nabohus. De snuser rundt fra rom til rom, kikker og tar bilder av hverandre med et digitalkamera i mørket. Når de vandrer rundt i huset, finner de ikke noe unormalt, men når de kommer ut i dagslys og ser bildene på displayet får de sjokk. På ett av bildene oppdager de et menneske liggende i en seng. Alle tre er helt sikre på at de ikke så noen andre mennesker inne i huset. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)

Siste bane av Ingunn Aamodt: "Elisabeth og Maria står på rulleskøyter på T-banestasjonen selv om det står et advarselsskilt der om at det ikke er lov. Elisabeth er uheldig og faller på de strømførende skinnene. Hun blir sendt til sykehuset i koma. Maria drar tilbake til T-banestasjonen for å finne ut hva som gikk galt. Da ruller det inn en mystisk T-banevogn på stasjonen. I vogna er det bare døde personer og inne i vogna sitter Elisabeth. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)