Kvitsøy bibliotek

Kvitsøy bibliotek

Om bloggen

Her vil du finne nyheter fra biblioteket, blant annet omtaler av nye bøker, filmer, lydbøker og tidsskrift.

Dan Browns Inferno

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 23, 2013 15:24:59

Forfatteren av Da Vinci-koden er ute med ny spenningsroman:

"Ikonografen Robert Langdon fra "Da Vinci-koden" og "Det tapte symbol" blir trukket inn i et rystende samfunn, sentrert rundt et av historiens mest mystiske litterære verk. Dantes "Inferno" er en viktig inspirasjonskilde i denne thrilleren, og handlingen utspiller seg hovedsakelig i den italienske byen Firenze. Boken utgis samtidig i USA, England og Norge." (Fra forlagets omtale)

Finn boka i bibliotekets katalog.

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post27

Hele Rogaland leser

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, May 21, 2013 15:22:46

"Årets bok i Hele Rogaland leser er en antologi hvor det i dikt, essays, reportasjer og skjønnlitteratur tegnes et bilde av maktforhold i dagens Rogaland." (foreningen Hele Rogland leser)

Boka vil etter hvert deles ut fra alle folkebibliotekene i Rogaland.

Les mer om utgivelsen her.

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post26

Råskummel lesning for barn

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 02, 2013 18:55:41

"Marg&Bein er råskummel lesning for de modigste. Sjekk under senga, ha lommelykta klar og forbered deg på isnende grøss." (Cappelen Damm)

Serien er i ferd med å bli en stor suksess, og kan kanskje vekke leselysten hos barn som vanligvis syns det er litt kjedelig å lese.

Bøkene skrives av de anerkjente og populære forfatterne Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo.

Her er noen smakebiter:

Dødelig blitz av Arne Svingen: "En guttegjeng tar seg inn i et fraflyttet nabohus. De snuser rundt fra rom til rom, kikker og tar bilder av hverandre med et digitalkamera i mørket. Når de vandrer rundt i huset, finner de ikke noe unormalt, men når de kommer ut i dagslys og ser bildene på displayet får de sjokk. På ett av bildene oppdager de et menneske liggende i en seng. Alle tre er helt sikre på at de ikke så noen andre mennesker inne i huset. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)

Siste bane av Ingunn Aamodt: "Elisabeth og Maria står på rulleskøyter på T-banestasjonen selv om det står et advarselsskilt der om at det ikke er lov. Elisabeth er uheldig og faller på de strømførende skinnene. Hun blir sendt til sykehuset i koma. Maria drar tilbake til T-banestasjonen for å finne ut hva som gikk galt. Da ruller det inn en mystisk T-banevogn på stasjonen. I vogna er det bare døde personer og inne i vogna sitter Elisabeth. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post25

Ny roman fra Erlend Loe

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, April 23, 2013 17:03:07

Erlend Loe er ute med ny roman. Eller man kan vel nesten kalle det en actionkomedie. Vareopptelling handler om den eldre poeten Nina Faber som aldri virkelig har slått gjennom. Og når hennes n'te diktsamling får lunkne anmeldelser slår Nina tilbake. Ikke bare med ord. Men med en rabiat og blodig hevntokt.

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post24

Første mann til mølla: Ny roman av Kate Morton

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, March 26, 2013 15:13:48

Hemmeligheter av Kate Morton.

"Året er 1959. Mens familien er på utflukt gjemmer 16 åringen, Laurel, seg i en trehytte. Der blir hun vitne til en fryktelig forbrytelse. Året 2011 er Laurel blitt en kjent skuespiller. Hun plages stadig av fortiden og mysteriet rundt hva hun så den sommerdagen i 1959. Hun returnerer til barndomshjemmet og begynner å grave i familiehistorien."

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post18

Tegneserieromaner

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, March 26, 2013 12:41:02

Tegneserier. Nei... Er ikke det for barn da?

Neida. Nå strømmer det ut tegneserier for voksne, såkalte tegneserieromaner som kombinerer tegnekunst og romankunstens narrative teknikker.

En av de mest kjente er Palestina av journalisten Joe Sacco. Sacco har fått særlig ros for å fremstille konflikten i Midtøsten på en helt ny måte, i et medium hvor den før ikke har kommet til tale.

Palestina grenser også til det dokumentariske, i likhet med et annet mesterverk innen genren: Skyttergravskrigen av Tardi, som handler om 1. verdenskrig.

Men du kan også få mer skjønnlitterære tegneserieromaner. For eksempel Franz Kafkas Prosessen eller Joseph Conrads Mørkets hjerte (som tegneserieroman).

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post16

Erotiske romaner

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, February 26, 2013 17:30:51

Vi har fått den erotiske bestselgerserien Crossfire:

Les mer om boka her, i bibliotekets nettkatalog: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6471&db=kvitsoy-fb&Id=4864&SW=bare%20for%20deg&SC=FT&LB=FT&MT=&SU=6473&DG=&ST=Normal&Browse=1&P=1

Les mer om boka her, i bibliotekets nettkatalog: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/web/detail.aspx?Unit=6471&db=kvitsoy-fb&Id=4865&SW=gjenspeilt%20i%20deg&SC=FT&LB=FT&MT=0&SU=6473&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

  • Comments(0)//www.kvitsoy-bibliotek.no/#post6