Tegneserieromaner

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Tue, March 26, 2013 12:41:02

Tegneserier. Nei... Er ikke det for barn da?

Neida. Nå strømmer det ut tegneserier for voksne, såkalte tegneserieromaner som kombinerer tegnekunst og romankunstens narrative teknikker.

En av de mest kjente er Palestina av journalisten Joe Sacco. Sacco har fått særlig ros for å fremstille konflikten i Midtøsten på en helt ny måte, i et medium hvor den før ikke har kommet til tale.

Palestina grenser også til det dokumentariske, i likhet med et annet mesterverk innen genren: Skyttergravskrigen av Tardi, som handler om 1. verdenskrig.

Men du kan også få mer skjønnlitterære tegneserieromaner. For eksempel Franz Kafkas Prosessen eller Joseph Conrads Mørkets hjerte (som tegneserieroman).