Nye fagbøker

FagbøkerPosted by Christian N. Tønnessen Tue, March 26, 2013 12:53:05

Vi har fått den etterspurte oppfølgeren til Tore Skeies Alv Erlingsson,

Jomfruen fra Norge

som "(...) tar oss med inn i et besettende skandinavisk maktspill: I kampen mellom kong Håkon 5. og hans svigersønn, den svenske tronarvingen Erik av Sødermannsland, står det norske riket på spill. Hertug Erik er en spektakulær skikkelse: vakker, intelligent og en fryktet kriger. Håkon 5. er streng og pietistisk. Skeie gir innblikk i vanlige folks opplevelser og forestillinger like mye som elitens. Samlet utgjør bøkene et epos om det norske kongerikets endelige undergang."

Vi har også fått den legendariske kokeboka til Alice B. Toklas. Toklas var samboeren til forfatterinnen Gertrude Stein. Hjemmet til Stein og Toklas var et av midtpunktene i det kunstneriske miljøet i Paris på begynnelsen av 1900-tallet. Og kokeboka til Toklas er hennes memoarer, samt oppskrifter på rettene hun serverte til Ernest Hemingway, Pablo Picasso, Henri Matisse og Georges Braque.