Råskummel lesning for barn

SkjønnlitteraturPosted by Christian N. Tønnessen Thu, May 02, 2013 18:55:41

"Marg&Bein er råskummel lesning for de modigste. Sjekk under senga, ha lommelykta klar og forbered deg på isnende grøss." (Cappelen Damm)

Serien er i ferd med å bli en stor suksess, og kan kanskje vekke leselysten hos barn som vanligvis syns det er litt kjedelig å lese.

Bøkene skrives av de anerkjente og populære forfatterne Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo.

Her er noen smakebiter:

Dødelig blitz av Arne Svingen: "En guttegjeng tar seg inn i et fraflyttet nabohus. De snuser rundt fra rom til rom, kikker og tar bilder av hverandre med et digitalkamera i mørket. Når de vandrer rundt i huset, finner de ikke noe unormalt, men når de kommer ut i dagslys og ser bildene på displayet får de sjokk. På ett av bildene oppdager de et menneske liggende i en seng. Alle tre er helt sikre på at de ikke så noen andre mennesker inne i huset. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)

Siste bane av Ingunn Aamodt: "Elisabeth og Maria står på rulleskøyter på T-banestasjonen selv om det står et advarselsskilt der om at det ikke er lov. Elisabeth er uheldig og faller på de strømførende skinnene. Hun blir sendt til sykehuset i koma. Maria drar tilbake til T-banestasjonen for å finne ut hva som gikk galt. Da ruller det inn en mystisk T-banevogn på stasjonen. I vogna er det bare døde personer og inne i vogna sitter Elisabeth. Grøss for mellomtrinnet." (forlagets omtale)